Value Added Logistics

Naast de opslag van (tank) containers kan R.B.C. Terminal waarde toevoegen aan uw supply chain. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opwarmen van de tankcontainer middels warm water of stoom, of het aansluiten van uw reefer. Ook is R.B.C. Terminal in staat uw belangen te behartigen ten behoeve van uw import administratie, denk hierbij bijvoorbeeld aan het vooruitbetalen van de THC aan de carriers en het opmaken van de douane documentatie.

Offerte aanvragen

Verwarmingsmethoden

  • Warm water of Stoom
     De tankcontainers kunnen uitgerust worden met een 2m remote dip stick. De temperatuur kan dan 24/7 gevolgd worden via software en zelfs een app op de telefoon. Van elke tankcontainer wordt dan een verwarmingscurve gemaakt. De nodige ‘critical alarm warnings’ kunnen eveneens toegevoegd worden om het verwarmen veilig en gecontroleerd uit te voeren. R.B.C. Terminal heeft 20 aansluitpunten voor warm water, van stoom wordt gebruik gemaakt van derde partijen.
  • Elektrisch
    Bepaalde stoffen en/of chemicaliën moeten extreem hoog worden verwarmd om op locatie op de juiste temperatuur gelost te kunnen worden. Voor elektrisch verwarmen en/of op temperatuur houden van speciale tankcontainers.
  • Reefers
    Het langdurig aansluiten van reefers is ook mogelijk, hiervoor zijn in totaal 60 aansluitingen beschikbaar.
Offerte aanvragen

Overpompen

Het kan voorkomen dat uw equipment niet meer toereikend is om in goede conditie op plaats van bestemming aan te komen. Hierop kan besloten worden dat het product met een andere modaliteit vervoerd moet worden. Wanneer dat nodig is kan R.B.C. Terminal het product overpompen in een andere tankcontainer of zelfs tankwagen. Ook het overpompen van tankwagen naar een tankcontainer behoort tot de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Import services

Bij de aankomst van (tank)containers in de haven van Rotterdam zijn er meerdere partijen betrokken. Dit kan voor verwarring zorgen en uiteindelijk leiden tot vertragingen in uw supply chain met extra kosten tot gevolg. Met behulp van onze ervaring kunnen wij uw import proces begeleiden en zo nodig volledig uit handen nemen. R.B.C. Terminal verzorgt het contact met de desbetreffende partijen en zorgt ook voor de correcte financiële afwikkeling, u profiteert dan van één contactpersoon.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Heeft u vragen voor onze professionals in Rotterdam omtrent de mogelijkheid tot Value Added Logistics? We geven u gedegen advies op maat en denken uiteraard met u mee.

U kunt ons bereiken door te bellen naar +31 (0)10 790 77 09 of u kunt een e-mail sturen naar e-mailadres sales@rbc-terminal.nl.

Offerte aanvragen